Om Risøya

Risøy Folkehøyskole er en trygg havn i den vakreste skjærgården på Sørlandet. Her møter du ekte og engasjerte mennesker som tar imot deg som den du er, utfordrer deg og gir deg frihet til å velge. Du får et år for livet, med fokus på deg selv, samfunnet rundt deg, himmelen, havet og kloden vi lever på.

Skolen ligger på en 500 mål stor øy, midt i den vakreste sørlandsskjærgården. Her kan du få vidunderlige opplevelser i, på og ved havet. Risøya byr på flotte badeplasser, sandvolleyballbane, gapahuk, fotballbane, en fjellkirke, flere klatreruter, fine turstier for hest og folk og et vakkert naturlandskap som inspirerer til gode opplevelser for kropp og sjel. Undervisningen er forankret i et kristent verdigrunnlag. Våre stifterorganisasjoner er Sjømannskirken, Normisjon og Den norske Broderkrets på Havet.

DJI_0009-001.JPG#asset:319

På Risøya får du gode muligheter til å sette sammen din egen undervisningsuke. I tillegg til linjefaget som du har to dager i uken, velger du også sideemne og valgfag som du har en dag i uken. Dette betyr at du får mulighet til å lære mer innenfor flere fagfelt. Kanskje du vil lære å spille gitar, kanskje du er glad i dans eller foto? Vil du kjenne vinden i håret ombord i seilbåt, eller lære å dykke? På Risøya har du et hav av muligheter!

Alle linjefagene ved Risøy Folkehøyskole inneholder reiser som er med på å gi deg et år for livet. I tillegg til linjereiser har vi studiereiser, som du kan velge å være med på uavhengig av hvilken linje du går på. Se mer av Risøya på #risoyfhs

Velkommen til et år med fokus på deg selv, samfunnet rundt deg, til himmelen, havet og kloden vi lever på.


Slik kommer du til Risøy Folkehøyskole 

Skolen er endestasjon for de lokale bussene i denne retningen i Tvedestrand kommune. Disse bussene bringer deg i kontakt med ekspressbusser mot Oslo, Kristiansand og Stavanger. Kort vei til Torp og Kjevik.Veibeskrivelse finner du her.

Aldergrense 18 år (du må fylle 18 år i løpet av høsten). Øvre aldersgrense 26 år. Ingen søknadsfrist. 

Opptaket starter 1. februar. Skolestart 26. august 2017. 

Aktuelle filer:

Skolerute 1718 (Legg merke til at vi har byttet datoen for åpen dag fra 25. november til 18. november.)

Informasjonshefte 2017-2018


Risøyveien 15, 4912 Gjeving
Tlf: 37 19 93 50
post@risoy.fhs.no